MojWindows

Microsoft sa koncom marca rozhodol podniknúť veľkú reorganizáciu a zmeny vo vyšších štruktúrach, s čím súvisel aj odchod šéfa divízie Windows, Terryho Myersona, ktorý spoločnosť opúšťa po 21 rokoch, ako aj zmena priorít v rôznych oblastiach.

Jedným z dôsledkov nedávnych zmien má údajne byť aj rozhodnutie vývoj prehliadača Microsoft Edge uprednostniť pred ďalším rozvojom vybraných aplikácií vo Windows 10.

Ako ale k dnešnému dňu uvádza portál Zdnet s odvolaním sa na svoje zdroje z Microsoftu, ktoré nechceli byť menované, menšie zmeny v štruktúrach spoločnosti prebiehajú naďalej. Cieľom má, okrem iného, byť užšie prepojenie mobilných aplikácií a služieb s operačným systémom Windows 10.

Joe Belfiore, ktorý po novom zodpovedá za rozvoj a ďalšiu expanziu klientskej časti platformy Windows, bude okrem toho od tohto týždňa zastrešovať aj vybrané skupiny súvisiace so vzdelávacím sektorom, aplikáciu OneNote, ako aj služby Wunderlist a Microsoft To-Do.

Za tieto oblasti predtým zodpovedal korporátny viceprezident Eran Megiddo. Ako sa ho táto zmena dotkne, portál neuvádza.

K významnejšej zmene malo dôjsť aj v súvislosti s tímom zodpovedným za komunikačnú službu Skype. Tá má byť aktuálne už zaradená pod skupinu pracujúcu na službe Outlook.

Zdroj: Zdnet

17.04.2018

+