MojWindows

Microsoft ešte počas minuloročnej konferencie Build 2017, na veľké počudovanie ohlásil, že aplikácia iTunes bude zaradená priamo do ponuky digitálneho obchodu Microsoft Store.

Za týmto rozhodnutím stála primárne dvojica dôvodov. Jednak prichádzajúci Windows 10 S, ako aj skutočnosť, že malo ísť o jednu z najvyhľadávanejších aplikácií, ktorá v ponuke chýbala.

Aplikácia mala byť v plnej kráse vrátane synchronizácie iPhonov a služby Apple Music Streaming dostupná ešte pred koncom kalendárneho roka 2017, no nestalo sa tak.

Vývojári koncom roka oznámili, že pre odklad sa rozhodli s ohľadom na to, že používateľom chcú sprístupniť kvalitnú aplikáciu a nejaký ten čas na doladenie ešte potrebujú.

Aj počas tohto roka sa objavilo viacero náznakov, že sprístupnenie aplikácie je už na dosah, no presný termín, kedy k tomu má dôjsť, ohlásený nebol. Čakanie sa skončilo až teraz, takmer po roku, nakoľko Microsoft konečne oznámil jej dostupnosť cez Microsoft Store.

Dostupná je len vo verzii pre počítače a pre jej používanie je vyžadovaný Windows 10 s aktualizáciou Fall Creators Update, teda verzia 1709. Nejde pritom o žiadneho „drobca“, v popise sa uvádza, že jej veľkosť dosahuje približne 480 MB.

Náš tip
iTunes kvôli bezpečnosti končí s podporou pre Windows XP a Windows Vista

27.04.2018

+