MojWindows

Dnešné bezpečnostné riešenia síce dokážu systém efektívne chrániť proti väčšine hrozieb, identifikovať infikované, či škodlivé súbory a poradiť si s nimi, no často si vyberajú svoju daň zvýšenou záťažou na hardvér. Badateľné to je jednak pri práci so zariadením, ako aj na zvýšenej spotrebe notebookov.

Intel sa preto rozhodol na problematiku pozrieť trochu inak – antivírusy a bezpečnostné riešenia budú na skenovanie operačnej pamäte, čo má byť obzvlášť náročným úkonom, využívať výkon integrovaných grafických kariet, ktoré väčšinu času nie sú vyťažené.

Týmto spôsobom dôjde k badateľne nižšej záťaži procesora, a zároveň nedôjde k citeľnému zaťaženiu systému. Intel uvádza, že procesor, ktorý je bežne pri skenovaní operačnej pamäte využívaný na 20% bude pri zapojení integrovanej grafickej karty využívaný už len na približne 2%. Aký veľký dopad má novinka mať na výdrž batérie, však neuvádza.

Novú technológiu Accelerated Memory Scanning majú do svojich bezpečnostných riešení postupne integrovať jednotliví výrobcovia, pričom ako prvý ju začína využívať Microsoft v nástroji Windows Defender Advanced Thread Protection. Podporovaná bude na Intel procesoroch od 6. generácie a novších.

Zdroj: Intel

23.04.2018

+