MojWindows

Spoločnosť HP oznámila rozšírenie svojej ponuky o nový rad HP Pavilion Gaming obsahujúci notebooky, stolové počítače a monitory pre bežných herných nadšencov a príležitostných hráčov.

Ide o ľudí, ktorí voľný čas radi trávia pri virtuálnych dobrodružstvách, no zároveň nemusia mať tie najvýkonnejšie a najdrahšie stroje.

Nové zariadenia preto majú spájať silný pôžitok z hry i všestrannosť pri každodennom použití za výhodnú cenu. Na slovenský trh zatiaľ mieri kvarteto produktov z novej ponuky. Dostupné budú od polovice roka.

Notebook HP Pavilion Gaming Laptop 15

HP Pavilion Gaming Laptop 15 spája výhody dobre prenosného notebooku s výkonným hardvérom pre hranie hier, tvorbu obsahu a produktívnu prácu. Nechýba mu teda rýchle a veľké úložisko, rýchla Wi-Fi, vylepšený zvuk a výkonné chladenie v podobe dvojice vetračiek s výduchmi v zadných rohoch laptopu, ktoré zlepšujú prúdenie vzduchu a znižujú zahrievanie.

Ide o notebook s 15,6-palcovou obrazovkou, ktorá je dostupná vo variantoch 144 Hz s 1080p rozlíšením, 60 Hz s 1080p rozlíšením a 60 Hz so 4K rozlíšením.

Poháňajú ho procesory Intel Core 8. generácie, a to buď zo 6-jadrovej série H alebo klasickej 4-jadrovej série U. Tým sekunduje 8 GB operačnej pamäte, grafická karta NVIDIA GeForce GTX 1050/1050ti, NVIDIA GeForce GTX 1060 alebo Radeon RX 560X a kombinované úložisko, ktoré v najvyššej konfigurácii pozostáva z 2 TB HDD a 256 GB PCIe NVMe SSD.

Pre tých náročnejších bude k dispozícii aj model využívajúci 1TB HDD spárovaný so 16 GB pamäťovým modulom Intel Optane.

HP Pavilion Gaming Laptop 15 bude na Slovensku dostupný od júna za cenu začínajúcu na 899€.

Stolné počítače HP Pavilion Gaming 690 a 790

Do predaja mieri aj dvojica stolných počítačov, ktoré majú opäť zaujať pomerom cena/výkon. Rad prvkov majú oba modely spoločné, vrátane jedinečného dizajnu s čiernym brúseným povrchom a zeleným LED prúžkom na prednej hrane, ktorý ladí s ikonkami portov.

Model HP Pavilion Gaming 690 je z dvojice menší, menej výkonný a lacnejší. Ide o optimalizované zariadenie pre domácich herných fanúšikov, ktorí hľadajú kompaktný stroj, ktorý sa všade zmestí.

K dispozícii bude viacero konfigurácií, pričom stropom majú byť 6-jadrové procesory Intel Core i7 + ôsmej generácie, prípadne druhá generácia procesorov AMD Ryzen. Drahšie konfigurácie ponúknu až 16 GB operačnej pamäte a grafické karty NVIDIA GeForce GTX 1060 alebo AMD Radeon RX 580.

HP Pavilion Gaming 790 je väčší a výkonnejší model s výbornou škálovateľnosťou. Opäť je možné siahnuť po konfiguráciách so 6-jadrovými procesormi Intel Core i7 + ôsmej generácie, ktoré ale tentokrát môže sprevádzať až 64 GB operačnej pamäte a grafická karta NVIDIA GeForce GTX 1080 alebo AMD Radeon RX 580.

V obidvoch prípadoch by mal byť k dispozícii rad variantov úložísk vrátane až 3 TB HDD, až 512 GB PCIe NVMe SSD alebo duálneho riešenia s až 512 GB SSD a 3 TB HDD, či až 3 TB HDD s pamäťou Intel Optane pre rýchlejšie ukladanie.

Pre čo najjednoduchší prístup k portovej výbave sú základné vstupné aj výstupné konektory umiestnené na prednej strane skrine vrátane USB Typu A, USB Type-C, audio portov a čítačky kariet, vzadu je potom umiestnená kombinácia USB Typu A, audio a video portov.

HP Pavilion Gaming 690 a HP Pavilion Gaming 790 budú na Slovensku dostupné od júna za ceny začínajúce na 669€ a 879€.

Monitor HP Pavilion Gaming 32 HDR

V ponuke sa objaví aj 32-palcový monitor HP Pavilion Gaming 32 HDR s rozlíšením 2560×1440 obrazových bodov, obnovovacou frekvenciou 75 Hz, odozvou 5 ms, maximálnym jasom 600 nitov a kontrastným pomerom 6000:1.

Ďalej sa pýši  podporou technológií HDR a Radeon FreeSync, certifikáciou VESA DisplayHDR 600 a 95% pokrytím farebného priestoru DCI-P3. Z konektorov tu nájdeme dva porty USB Typu A, DisplayPort, audio výstup a duo HDMI portov.

Monitor HP Pavilion Gaming 32 HDR bude na Slovensku dostupný od augusta za cenu začínajúcu na 479€.

Zdroj: TS

24.04.2018

+