MojWindows

Microsoft v ostatných týždňoch zažíva pomerne divoké obdobie. Ako súčasť zmien vo vyšších štruktúrach spoločnosti, po 21 rokoch odchádza Terry Myerson, niekdajší šéf Windows divízie, Microsoft Edge má byť vyvíjaný na úkor systémových aplikácií pre Windows 10 a Joe Belfiore dostáva väčšiu príležitosť, s čím pod svoje krídla preberá aj tím zodpovedný za OneNore, Wunderlist a Microsoft To-Do.

Veľké zmeny sa ale odohrávajú aj v hernej divízii, kde sa k výkonnému vedeniu Microsoft Studios pripojil Darrell Gallagher, niekdajšia hlava štúdia Crystal Dynamics, a Phil Spencer hráčom prisľúbil viac exkluzívnych titulov pre Xbox One. Po tejto dávke pozitívnych správ ale avšak aj tu prichádza ďalšia prekvapivá zmena vo vyššom manažmente.

Albert Penello, riaditeľ konzolového marketingu, ktorý konzolu Xbox sprevádzal prakticky od jej začiatkov, sa po 18 rokoch rozhodol ukončiť svoje pôsobenie v Microsofte.

O tomto rozhodnutí informoval prostredníctvom sociálnych sietí Twitter a Facebook, kde neuviedol presné dôvody, no spomína „novú príležitosť“. Zároveň dodáva, že hoci počas svojej ďalšej kariéry už nezažije tak „monumentálne časy akých bol súčasťou v Microsofte, jednoducho prišiel čas na zmenu“.

Zdroj: WC

25.04.2018

+