MojWindows

Pripravované aktualizácie pre Windows 10 poznáme spravidla mesiace pred ich oficiálnou prezentáciou pod kódovými označeniami „Redstone“ s príslušným číslovaním. Vývojári týmto spôsobom začali pripravované verzie Windows 10 označovať ešte v časoch prác na aktualizácii Anniversary Update, teda v roku 2016.

To by sa ale už čoskoro malo zmeniť. Ako informuje portál WindowsCentral s odvolaním sa na svoje zdroje, interné označenie „Redstone“ bude používané už len počas tohto roka. Poslednou aktualizáciou, ktorá ho bude niesť, je jesenná aktualizácia „Redstone 5“.

Od roku 2019 dôjde k zavedenou nového formátu interného označovania pripravovaných verzii Windows 10. Budúcoročná jarná aktualizácia, ktorá by podľa starej schémy niesla označenie „Redstone 6“, bude označená už ako „19H1“. Tá jesenná zas ako „19H2“ a aktualizácie pre rok 2020 ponesú označenia „20H1“ a „20H2“, a tak ďalej.

Prvá, číselná časť označenia hovorí o roku vydania, pričom ta druhá zase pripomína, či išlo o jarnú alebo jesennú aktualizáciu. Nový formát má vývojárom pomôcť pri komunikácií, nakoľko si okrem kódového označenia nebudú musieť pamätať ešte aj termín vydania, či označenie verzie. Ľahšie tak dokážu identifikovať, kedy bola pridaná konkrétna funkcia.

Hoci to nevyzerá tak čisto ako označenie „Redstone“, interné označenia sú určené pre tímy pracujúce na vývoji. Microsoft toto označenie nezvykne zdieľať s verejnosťou, keďže pre ňu sú určené uhladené názvy ako „Creators Update“, či „Fall Creators Update“.

V prípade, že sa o oficiálne označenie ešte nechce podeliť, v takom prípade vo svojej komunikácii hovorí o „ďalšej aktualizácii pre Windows 10“, prípadne o „verzii 1709“ a podobne.

Z pohľadu verejnosti nedôjde k  veľkej zmene, akurát počas príprav nových verzií Windows 10 bude čítať o aktualizácii „19H1“, a nie o „Redstone 6“.

Náš tip
87-ročná babička má netradičnú záľubu, v Skicári vytvára krásne obrazy
29.03.2018

+