MojWindows

Ešte v závere minulého týždňa bola pre členov programu Windows Insider zverejnená ďalšia testovacia zostava Windows 10, tentokrát s číselným označením 17112. Došlo k tomu len pár dní po tom, čo sa do obehu dostala zostava 17110, a nakoľko ani jedna z najnovších verzií nedisponuje žiadnymi výraznými zmenami, opäť sa potvrdzuje to, že vývoj aktualizácie „Redstone 4“ preťal pomyselnú cieľovú čiaru.

To znamená, že pozornosť sa presúva z implementácie nových funkcií a vylepšení na celkovú prípravu systému v podobe odstraňovania chýb, optimalizácie a revíziu kódu. Ide o typický postup vývoja nových verzií operačného systému Windows, ktorý prebieha podľa plánov. Hoci sa do formálneho dokončenia aktualizácie ešte stále môže objaviť niekoľko drobných vylepšení, žiadne veľké prídavky, či zmeny by už nastať nemali.

Keďže pripravovaná aktualizácia „Redstone 4“, známa aj ako „Spring Creators Update“, predstavuje systémovú verziu „1803“, znamená to, že dokončená má byť najneskôr v priebehu marca 2018, teda počas tohto mesiaca. S oficiálnou distribúciou by sa potom malo začať najneskôr v apríli.

Aby sa tieto termíny stihli dodržať a pripravovaná aktualizácia bola poriadne otestovaná a odladená, vývojári budú mať počas najbližších týždňov plné ruky práce. Už teraz pritom bojujú s problematickým obchodom Microsoft Store, službou OneDrive, aplikáciou Filmy a TV programy, ako aj s nepoužiteľnou platformou Windows Mixed Reality. Navyše ako to už pri práci so softvérom býva, množstvo doteraz neznámych chýb sa ešte len vynorí, a to v tej najmenej vhodnej chvíli. Okrem toho sa už taktiež pracuje na prvých prípravách jesennej aktualizácie „Redstone 5“.

Náš tip
5 vecí, ktoré by sa mali objaviť v jesennej aktualizácii „Redstone 5“

Zdroj:Microsoft

06.03.2018

+