MojWindows

Zvykne sa hovoriť, že byť učiteľom nie je povolaním ale poslaním, no tak ako so všetkým v živote, neplatí to vždy.

Našťastie ale v školstve po celom svete, aj napriek nie práve najideálnejším podmienkam, existuje množstvo skvelých a inšpirujúcich ľudí, ktorí svojim študentom chcú a dokážu odovzdať maximum, a to nie len na základe stanovených osnov.

Svoju prácu milujú aj napriek všetkým prekážkam, vždy sa dokážu vynájsť a mladých ľudí svojim jedinečným prístupom nakopnúť, inšpirovať a pripraviť na životné strasti.

Skvelým príkladom takéto učiteľa je Richard Appiah Akoto z africkej Ghany, ktorý svojich študentov učil ako sa pracuje s počítačom, napriek tomu, že v chudobou poznačenej krajine k nemu nemal prístup. To ale preňho nepredstavovalo najmenší problém.

ucitel kresli word

Zápal pre prácu a snaha mladým ľuďom vytvoriť čo najlepšie štartovné podmienky pre ich budúcnosť v spojení s poriadnou dávkou kreativity priniesli originálny spôsob výučby. Pracovné prostredie kancelárskych aplikácií ako je Microsoft Word im ručne kriedou kreslil na tabuľu.

Pri tomto jedinečnom prístupe bol odfotený a fotky sa dostali na sociálne siete, kde vyvolali neskutočný ošiaľ. Informácie o učiteľovi, ktorý bojuje proti nepriazni osudu, chytil za srdce množstvo ľudí, vďaka čomu bolo Akotovi doručených päť počítačov, notebook a vzdelávacie materiály od súkromnej univerzity NIIT v Indii.

Pomocnú ruku pre vytvorenie potrebného zázemia poskytla aj spoločnosť Microsoft. Tá zaslala notebook, poskytla prístup k programu Microsoft Certified Educator Program a prisľúbila vybudovanie počítačovej učebne.

Okrem toho pána učiteľa pozvala na konferenciu Microsoft Global Education Exchange Summit, kde sa riešia veci súvisiace s oblasťou vzdelávania. Kreatívny africký učiteľ tu vyrozprával svoj príbeh a vyslúžil si tak nemalú pochvalu, ako aj prísľub ďalšej pomoci.

Teraz môže svojich študentov pripravovať podstatne efektívnejšie a tento príbeh tak má šťastný koniec.

Zdroj: CNN

19.03.2018

+