MojWindows

Jarná aktualizácia pre Windows 10 so sebou prinesie množstvo noviniek. Medzi nimi je aj systémová podpora pre takzvané progresívne webové aplikácie (PWA), ktoré bude možné využívať a navyše budú dostupné na dosah ruky – v ponuke obchodu Microsoft Store.

Od oficiálneho vydania aktualizácie nás delí už len niekoľko týždňov a vývojári preto začínajú s prípravou svojich aplikácií. Ako informuje portál Thurrot.com, jednou z prvých lastovičiek je sociálna sieť Twitter, ktorá do ponuku digitálneho obchodu už zaradila svoju progresívnu webovú aplikáciu.

Tá z pohľadu používateľa vyzerá ako tradičná aplikácia, no v porovnaní s predošlou verziou obsahuje najnovšie funkcie sociálnej siete Twitter, mala by byť menej náročná, ale hlavne, bude vždy aktuálna. Nakoľko je uložená na serveroch prevádzkovateľa, aktualizovaná je totiž priamo, a nie cez Microsoft Store.

Twitter

Nechýba jej ani prepojenie so systémovými upozorneniami pre možnosť priamej odpovede bez otvárania aplikácie. Na druhej strane testeri upozorňujú na absenciu nočného režimu a živých dlaždíc.

Pre verejnosť bude PWA verzia dostupná až po inštalácii aktualizácie „Spring Creators Update“. Dovtedy vám musí stačiť klasický, nie práve najaktuálnejší, klient v UWP verzii.

Náš tip
Progresívne webové aplikácie oficiálne mieria do Windows 10

Zdroj: Thurrot

25.03.2018

+