MojWindows

Aktualizované 8.3.2018 – Odkaz na názov „Spring Creators Update“ sa vyskytuje už aj v testovacích zostávach jesennej aktualizácie „Redstone 5“, ktoré sú dostupné cez program Windows Insider v okruhu Skip Ahead. Microsoft ale doteraz stále nič oficiálne neoznámil, hoci samotná aktualizácia by mala k používateľom doraziť už v priebehu budúceho mesiaca.


Pripravovanú veľkú aktualizáciu, ktorá má k používateľom doraziť na jar, zatiaľ poznáme len pod interným označením „Redstone 4“, nakoľko Microsoft si jej názov aj presný termín vydania zatiaľ necháva pre seba.

Avšak najnovšie informácie zverejnené v rámci úloh pre členov programu Windows Insider, podľa všetkého prezradili názov, pod ktorým bude aktualizácia distribuovaná. Pokiaľ by ste čakali, že sa dočkáme niečoho kreatívneho, budete sklamaní. V popise sa uvádzalo, že Windows Defender Application Guard dostane v aktualizácii „Spring Creators Update“ vylepšenia pre ochranu pri používaní virtualizačnej technológie Hyper-V.

Microsoft tak pravdepodobne chce naďalej zdôrazňovať svoje zameranie na tvorcov obsahu, napriek tomu, že doteraz prezentované novinky z pripravovanej aktualizácie nie sú tejto povahy. Pokiaľ skutočne siahne po tomto názve, pôjde už o tretiu veľkú aktualizáciu, ktorá vo svojom názve nesie „Creators Update“, čo pre používateľov v konečnom dôsledku môže byť mätúce. Niektorý sa však na „kreativite“ pri voľbe mien dobre zabávajú.

Samozrejme, že to zatiaľ nie je oficiálne a stále môže dôjsť k zmene, prípadne ísť o omyl ako sa stalo aj v prípade označenia Autumn Creators Update, no medzičasom bol text upravený a namiesto „Spring Creators Update“ uvádza len „aktualizácia R4“.

Zdroj: Richard Hay, WZor

08.03.2018

+