MojWindows

Po zverejnení minulotýždňových kumulatívnych aktualizácií pre „desiatku“, si používatelia všimli, že Microsoft z nejakého dôvodu aktualizoval len smartfóny s najnovšou dostupnou verziou systému, teda s nainštalovanou aktualizáciou Fall Creators Update.

Majitelia starších smartfónov, ako je napríklad Lumia 640 a Lumia 640 XL, tak zostali naďalej skrušovaní problémom s nekorektným spracovaním PDF súborov, a to aj napriek tomu, že Windows 10 vo verziách Creators Update aj Anniversary je naďalej oficiálne podporovaný.

Náprava na seba, aspoň v prípade Creators Update, našťastie nenechala dlho čakať a opravná aktualizácia pre mobilnú desiatku bola vydaná počas včerajšieho večera.

Konkrétne nesie označenie KB4088782 a po jej inštalácii sa číselné označenie zostavy posúva na 15063.966.

Dostupná je tradične, prostredníctvom systémových nastavení, a okrem spomínaného problému s PDF súbormi rieši niekoľko ďalších, no veľmi špecifických problémov, primárne zameraných na počítače.

  • Opravené problémy v prehliadači Internet Explorer, ktorý prestával reagovať pri používaní vývojárskych nástrojov (F12) a modulu Browser Helper Object, mal problémy s tlačou XML dokumentov a gestami pre približovanie a odďaľovanie obsahu. Ďalej bol aktualizovaný „Document Mode“ pre lepšiu viditeľnosť buniek v tabuľkách.
  • Problém s tlačou XML dokumentov bol opravený aj v prehliadači Microsoft Edge.
  • Opravený problém, kedy dochádzalo k zaseknutiu online prehrávania videa.
  • Opravené problémy, ktoré zaviedli aktualizácie KB4056891, KB4057144 alebo KB4074592 pri používaní na serveroch.
  • Odstránená bola kontrola kompatibility antivírusových riešení, kvôli čomu množstvo zariadení nemohlo dostávať kumulatívne aktualizácie pre Windows 10.
  • Opravený problém s WPF aplikáciami, ktoré prestali reagovať pri používaní na zariadeniach s dotykovou obrazovkou, po tom ako používateľ chvíľu nezadal vstup.
  • Opravený problém s vykresľovaním PDF súborov v prehliadači Microsoft Edge.
  • Súčasťou aktualizácie sú bezpečnostné záplaty pre Internet Explorer, Microsoft Edge, Microsoft Scripting Engine, Windows Desktop Bridge, Windows Kernel, Windows Shell, Windows MSXML, Windows Hyper-V, Windows Installer a Microsoft Graphics component.
Náš tip
Fall Creators Update na smartfóny dorazí čoskoro, Lumia 640 a 640XL vypadli z hry
20.03.2018

+