MojWindows

Pre členov programu Windows Insider zaradených do okruhov Fast Ring a Skip Ahead bola vydaná nová verzia komunikačného klienta Skype. Tá nesie číselné označenie 12.1811.247.0 a jej najväčšou novinkou je pridanie podpory pre nový spôsob ako získavať pripravované verzie – Preview App Program.

Ten funguje tak, že používatelia sa v prípade záujmu budú môcť zapojiť do testovania nových verzií sebou zvolených aplikácií z dostupnej ponuky, kam teraz patrí už aj Skype. Prihlasovanie prebieha práve prostredníctvom danej aplikácie, aby sa každý mohol rozhodnúť, či potrebuje používať stabilnú verziu alebo si môže dovoliť zariskovať a novinky tak skúšať aj s možnými problémami.

Testovacie verzie aplikácií sú záujemcom sprístupňované aj v prípade, ak nepoužívajú práve najnovšiu Insider zostavu systému Windows 10, čo je ďalšou prednosťou projektu Preview App Program. Microsoft sa postupne pripravuje na jeho spustenie v plnej paráde, do ponuky pridáva nové aplikácie.

Aplikácia Skype sa v najnovšej verzii dočkala aj dvojice menších vylepšení. Tou prvou je možnosť prijať prichádzajúce hovory aj v prípade, že systém má aktivovaný režim „Obdobie kľudu“. Upozornenia od aplikácie Skype tak pravdepodobne dostanú akúsi prioritu a budú sa zobrazovať, hoci štandardne by k tomu nedochádzalo.

Druhou novinkou je pridanie možnosti umiestniť často používané kontakty do virtuálnej vily „Cliff House“ v prostredí Windows Mixed Reality.

Skype Preview App Program

Náš tip
Program Windows Insider čaká v najbližších dvoch rokoch množstvo zmien

Zdroj: MSPU

18.03.2018

+