MojWindows

87-ročná Concha Garcia Zaera po tom, čo jej ochorel manžel a deti darovali počítač našla na staré kolená netradičnú záľubu. Vo voľnom čase vytvára nádherné obrazu pomocou známeho Skicára, ktoré je súčasťou operačných systémov Windows už viac ako 30 rokov.

„Manžel ochorel a keďže som sa o neho musela starať, nemohla som chodiť príliš von. V začiatkoch som kreslila malé veci: najskôr domček, ku ktorému som druhý deň pridala hory…Kúsok po kúsku som pridávala detaily, a nakoniec bola výsledkom veľmi pekná vec,“ povedala pani Zaera pre El Mundo.

Inšpiráciu nachádza v úplne bežných veciach – v pohľadniciach, ktoré jej zvykol posielať manžel a v kresbách, ktoré nájde a zapáčia sa jej. Vytvorenie jedného obrazu v Skicári trvá približne dva týždne, a to aj kvôli jej nesmiernemu zameraniu na detaily.

O svoje diela sa po odporúčaní vnučky rozhodla podeliť prostredníctvom profilu na sociálnej sieti Instagram, kde ju dnes sleduje už viac ako 150-tisíc ľudí. Napriek tomu jej nechýba skromnosť.

„Nerozumiem, prečo moje kresby zaujímajú toľko ľudí. Veď sú veľmi jednoduché,“ hovorí umelecky nadaná babička.

Jej príbeh je dôkazom toho, že na vytváranie umenia netreba drahé nástroje, stačí odhodlanie, čas a trochu toho umeleckého ducha.

Nejde o prvý prípad, kedy jednoduchá aplikácia Skicár našla svoje využitie v rukách kreatívneho človeka. Umelec Pat Hines pomocou nej vytvoril všetky ilustrácie pre svoj digitálny román „Camp Redblood and The Essential Revenge“, a rozhodne je na čo pozerať.

Náš tip
Legendárny Skicár bude čoskoro presunutý do obchodu Microsoft Store, v systéme ho nahradí moderný nástupca

Zdroj: BoredPanda

26.03.2018

+