MojWindows

Očakávané pirátske dobrodružstvo tento týždeň konečne dorazilo na konzoly Xbox One a počítače so systémom Windows 10, no ani množstvo otvorených a uzatvorených beta testov neodvrátilo problémy.

Okrem problémov s výkonom na konzole Xbox One X, hráči hlásili nedostatky pri vyhľadávaní parťákov, miznúci inventár, nepribúdajúce skúsenosti, ako aj pády a ďalšie nedostatky na strane serverov.

Tvorcovia hry sa preto k  situácii vyjadrili prostredníctvom videa, kde informujú, že príčinu väčšiny problémov treba hľadať v obrovskom návale hráčov.

Počas prvých 48 hodín boli servery zahltené viac ako miliónom unikátnych hráčov, pričom v niektorých momentoch ich za jedinú minútu pribúdalo až 5000. Na takýto nápor neboli jednoducho pripravené, nakoľko počas otvoreného beta testu zameraného na overenie celkovej stability obsluhovali až 4-krát menej hráčov.

Hoci takýto prílev hráčov určite z pohľadu popularity hry poteší, znižuje to celkový dojem. Vývojárov teraz čaká neľahká úloha za ostrej prevádzky odstrániť všetky nedostatky. Spomínajú vylepšenia na strane svojich serveroch, ako aj aktualizácie pre samotnú hru. Prvú aktualizáciu by sme mali vidieť už v priebehu budúceho týždňa, no už teraz sa mala situácia čiastočne upokojiť.

Náš tip
Xbox Game Pass ponúkne herné exkluzivity od Microsoft Studios priamo v deň ich vydania
22.03.2018

+