MojWindows

Novinky z prostredia konzolového sveta chce Microsoft fanúšikom sprostredkovať priamo pomocou svojho Xbox tímu a vybudovať si tak užšiu spoluprácu s hernou komunitou.

Za týmto účelom spúšťa nový projekt Inside Xbox so živými prenosmi o horúcich novinkách pre Xbox, rozhovormi s vývojármi očakávaných hier a zástupcami herných štúdií, pohľadmi do zákulisia a podobnými informáciami. Súčasťou ale majú byť aj súťaže o rôzne ceny, pravdepodobne priamo o licenčné kódy na hry.

Vysielanie bude prebiehať súčasne na viacerých populárnych platformách ako sú YouTube, Twitch, Mixer a dokonca aj sociálna sieť Facebook.

Premiérová epizóda začína dnes, 10. marca o 21:00 a venovať sa bude očakávanej hre Sea of Thieves, ktorá vychádza už 20. marca. Microsoft taktiež sľubuje nové informácie o službe Xbox Game Pass, ako aj pohľad na nové funkcie pre konzoly Xbox One.

S podobným projektom to už Microsoft raz skúšal ešte v časoch, kedy bola konzola Xbox 360 novinkou, no nakoniec to celé zrušil v roku 2012. Dúfajme, že teraz sa dočká očakávaného úspechu. Vzhľadom na to, že svet online streamovania sa za ostatné roky neskutočne posunul, šancu rozhodne má.

Doplnené – Záznam premiérovej epizódy si môžete pozrieť priamo cez YouTube.

11.03.2018

+