MojWindows

Po mesiacoch testovania Microsoft konečne pristúpil k oficiálnej úprave svojej služby Outlook.com. Verejnosť oddnes využíva nové rozhranie a ťažiť môže aj z vylepšení v podobe nových funkcií. Ide o pomerne komplexnú zmenu, ktorá sa dotkla sekcie Pošta.

Testovaním ešte stále prechádzajú novinky pre sekcie Kalendár a Ľudia. Tie je v novej podobe možné vyskúšať už teraz po aktivovaní prepínača „Try the beta“. Opätovným prepnutím sa kedykoľvek vrátite do aktuálneho stavu týchto sekcií.

outlook.com 2018

Sekcia Pošta s novým vzhľadom dostáva lepšie možnosti pre personalizáciu a rýchlejší prístup k potrebným prvkov, ako aj prirodzenejšiu prácu s poštou. Microsoft vyzdvihuje konkrétne vylepšenú integráciu so službou Skype, kategorizáciu obsahu a filtrovanie prijatých správ, ponuku pre rýchle nastavenia a zjednodušenú podporu pre rozšírenia tretích strán. Nové rozhranie má byť používateľom sprístupňované postupne v nadchádzajúcich týždňoch.

outlook.com 2018

Pre sekciu Ľudia pribudne nový prehľad kontaktov pomocou takzvanej karty profilu, v hlavnom prehľadu bude zobrazovaných viacero informácií ako napríklad dátum narodenia, poznámky a priradené fotografie. Zabudované bude aj užšie prepojenie medzi sekciami Ľudia a Pošta, pre rýchly prechod medzi konverzáciami a prílohami od konkrétnej osoby.

outlook.com 2018

Čo sa týka sekcie Kalendár, nová podoba pôsobí prehľadnejším dojmom, nakoľko došlo k odstráneniu niektorých „rušivých“ prvkov. Zjednodušené bolo aj vytváranie udalostí, kedy je možné podrobnosti pridať bez dodatočného otvárania okna danej udalosti.

Zdroj: Microsoft

15.03.2018

+