MojWindows

Tak ako väčšina technologických gigantov, aj Microsoft zvykne odkúpiť spoločnosti s dobrým nápadom, ktorý potom integruje do svojich vlastných služieb a produktov. Získal tak napríklad veci ako Skype, Swiftkey, LinkedIn alebo to-do nástroj Wunderlist.

V prípade služby Wunderlist to spočiatku vyzeralo tak, že rozvíjaná bude ďalej pod krídlami Microsoftu, o čom hovoril aj jej zakladateľ Christian Reber, no skutočné plány boli iné.

Získané technológie chceli integrovať do vlastnej aplikácie Microsoft To-Do a ňou úplne nahradiť niekdajšiu konkurenciu. Reber pár mesiacov po oznámení tohto zámeru Microsoft opustil a z celej situácie nebola nadšená ani používateľská základňa.

Hoci sa skutočne začalo s postupným plnením tohto plánu, neskôr sa ukázalo, že to celé trvá akosi pridlho a aplikácia z produkcie Microsoftu sa ani po takmer roku výraznejšie nevyvinula zo svojich prostých začiatkov.

To-Do

Wunderlist je preto naďalej v ponuke, ba čo viac, stále má navrch. Prostredníctvom komunitnej stránky Microsoft To-Do UserVoice boli síce potvrdené ďalšie vývojárske práce a postupná príprava nových funkcií, no o tom, kedy by Microsoft To-Do konečne mohol prekročiť tieň Wunderlistu naďalej nevieme nič.

O tom, ako to vyzerá v pozadí projektu Microsoft To-Do a prečo integrácia získaných súčastí trvá tak dlho sa Reber rozhovoril prostredníctvom sociálnej siete Twitter.

Vysvetlil, že pôvodné aplikačné programovacie rozhranie Wunderlistu zastrešovala platforma Amazon Web Services, a preto po prechode pod krídla Microsoftu muselo dôjsť ku kompletnému presunu na Microsoft Azure. Tento proces sa ukázal byť extrémne časovo náročný, nakoľko muselo byť prepísané obrovské množstvo kódu.

Celý proces sa navyše stal nesmierne chaotickým a nepríjemným, kvôli čomu sa pôvodný plán Wunderlist poslať na dôchodok po roku od akvizície ukázal byť nereálny.

Aplikácia Microsoft To-Do už čoskoro oslávi svoje prvé narodeniny, no stále nie pripravená na to, aby prebrala žezlo Wunderlistu. Opäť sa ukazuje, že ani tie najlepšie plány nemusia dopadnúť podľa predstáv.

Náš tip
Do komunikačnej aplikácie Skype pribudlo rozšírenie TripAdvisor

Zdroj: TheVerge

22.03.2018

+