MojWindows

Služba Microsoft Teams tento týždeň oslavuje svoje prvé oficiálne narodeniny. Pri tejto príležitosti sa Microsoft podelil o zaujímavé štatistiky, ako aj plány do budúcna, no pritom sa do obehu dostali aj informácie o prípravách novej aplikácie Microsoft Teams pre Windows 10, ktorá má vychádzať z aktuálne dostupnej webovej aplikácie. Informoval o tom portál Petri s odvolaním sa na svoje zdroje, ktoré majú priamy prístup k predmetnej aplikácii.

Má ísť o takzvanú progresívnu webovú aplikáciu (PWA), kedy pod povrchom ide o webovú stránku, ktorá sa ale z pohľadu používateľa správa ako natívna aplikácia a dokonca je možné používať ju aj bez pripojenia na internet.

Výhodou PWA aplikácií je to, že sú multiplatformové, fungujú bez inštalácie a nakoľko sú uložené na serveroch prevádzkovateľa, aktualizované sú priamo, bez toho, aby museli prechádzať cez aktualizačný mechanizmus obchodu Microsoft Store, hoci v jeho ponuke sa nachádzať budú.

V tomto prípade je zaujímavé aj to, že prezentovaná je ako aplikácia špeciálne určená pre Windows 10 S. To sa ale pravdepodobne čoskoro zmení, nakoľko „edíciu“ Windows 10 S má v najbližších mesiacoch nahradiť špeciálny režim „S“ .

Náš tip
Microsoft zjavne chystá bezplatnú verziu komunikačnej služby Microsoft Teams

Zdroj: Petri

14.03.2018

+