MojWindows

Pred pár dňami sa objavili informácie o tom, že Microsoft pripravuje bezplatnú verziu svojej komunikačnej služby Microsoft Teams, čím chce lepšie konkurovať obľúbeným riešeniam ako je napríklad Slack.

V obidvoch prípadoch ide o praktickú a efektívnu náhradu e-mailov v rámci internej firemnej komunikácie pomocou chatu v reálom čase, zdieľania súborov, či konferenčných videohovorov, no Microsoft Teams vyžaduje aktívne predplatné Office 365 pre firemný alebo vzdelávací sektor.

Zatiaľ čo sa čaká na uvedenie bezplatnej verzie služby, Microsoft si pre ňu pripravil aspoň drobné vylepšenie v podobe takzvaného „prístupu pre hostí“.

Pre všetkých používateľov bude táto novinka dostupná od budúceho týždňa, čo znamená, že do svojich tímov budú môcť prostredníctvom e-mailovej adresy prizvať ďalšie osoby, ktoré nespadajú priamo do firmy.

Táto možnosť prichádza vhod práve v situáciách, kedy sa na projekte podieľa viacero firiem, prípadne sú tu zapojené ďalšie osoby mimo tradičnú štruktúru firmy, ako napríklad nezávislí konzultanti, živnostníci a podobne. Tí sa následne môžu podieľať na komunikácii a taktiež môžu spolupracovať na úprave zdieľaných dokumentov, čo urýchli napredovanie projektu.

Hoci pozývanie prebieha prostredníctvom e-mailu, Microsoft uvádza, že pozvaná osoba si bude musieť vytvoriť Microsoft účet, pokiaľ ho už nemá.

Hostia budú v komunikácii identifikovaný ikonou aj textovým označením, aby ostatní členovia mali lepší prehľad o koho ide.

Náš tip
Microsoft a Xiaomi uzavreli „gentlemanskú dohodu“ o vzájomnej spolupráci

Zdroj: Microsoft

01.03.2018

+