MojWindows

Prehliadač Microsoft Edge dostane v aprílovej veľkej aktualizácii „Redstone 4“ plnú podporu pre takzvané variabilné písma. Oznámil to priamo Microsoft s vydaním testovacej zostavy 17120, hoci s budovaním potrebných základov začal už v zostave 17074 z konca januára.

Variabilné písma umožňujú webovým vývojárom na stránkach dynamicky prispôsobovať vykresľovanie, teda podobu, jedného písma, ktoré potom z pohľadu návštevníka pôsobí dojmom ako keby išlo o úplne odlišné druhy písiem. Prispôsobovať sa dajú atribúty ako výška, šírka, sklon, vďaka čomu je dokonca možné napríklad pri posúvaní po stránke vytvárať dojmy animácie.

Microsoft k tejto problematike dokonca spísal akýsi manuál, aby vývojárom názorne prezentoval, o čo vlastne ide, a ako to v praxi využiť.

Súčasťou najnovšej testovacej zostavy sú aj vylepšenia pre bezpečnostnú funkciu Windows Defender Application Guard. Konkrétne má ísť o optimalizáciu jej spúšťania a pridanie možnosti sťahovať cez ňu v prehliadači Microsoft Edge dáta aj priamo do zariadenia, nie len do chráneného prostredia.

Náš tip
Rozšírenia pre Microsoft Edge v obchode čoskoro nájdete o trochu ľahšie

14.03.2018

+