MojWindows

Pre webový prehliadač Microsoft Edge je k dnešnému dňu dostupná už pekná hŕstka rôznych rozšírení a používatelia ho vďaka tomu môžu doplniť o niektoré skutočne užitočné prvky a možnosti. Samotné vyhľadávanie rozšírení cez obchod Microsoft Store ale nie je príliš prehľadné a často vyžaduje takmer až cielené pátranie.

Situácia by sa ale čoskoro mala zmeniť k lepšiemu. Poukazuje na to najnovšia verzia systémovej aplikácie Microsoft Store, kde niektorým používateľom v hlavnej ponuke pribudla samostatná záložka „Edge Extensions“. Práve tu sú prehľadne združené všetky aktuálne dostupné rozšírenia, z ktorých je možné vyberať.

Rozšírenia sú tu navyše pre vyššiu prehľadnosť prakticky rozdelené do samostatných kategórií ako Nedávne, Blokovanie reklám, Správa hesiel, Produktivita, Nákupy a podobne.

Od sprístupnenia rozšírení pre Edge už ubehol nejaký ten čas, no zmena prichádza až teraz pravdepodobne kvôli tomu, že v ponuke je už dostatok rozšírení, a konečne tak má zmysel triediť ich.

Aktuálne to ale vyzerá tak, že táto novinka je sprístupňovaná postupne vo viacerých fázach a samotný fakt, že sa vám nainštaluje Microsoft Store vo verzii 11802.1001.8.0 negarantuje to, že ju okamžite získate.

Náš tip
Microsoft vysvetľuje prečo má Microsoft Edge tak málo rozšírení, vraj ide o otázku požadovanej kvality

Zdroj: WindowsCentral

12.03.2018

+