MojWindows

Imerzná čítačka, ktorá je integrovaná naprieč produktami z portfólia Microsoftu ako sú OneNote, Word, či Outlook, v týchto dňoch dostáva funkciu „Obrázkový slovník“ a niekoľko ďalších vylepšení. Tie nájdu svoje uplatnenie primárne vo vzdelávacom procese, na čo je koniec-koncov Imerzná čítačka aj určená.

Obrázkový slovník po kliknutí na text okrem jeho prečítania súčasne zobrazuje aj obrázok daného objektu, čo môže pomôcť študentom s postihnutím pri učení a lepšom porozumení textu.

Na základe požiadaviek zo strany učiteľov a študentov bola pridaná aj možnosť pre farebné odlíšenie slovných druhov – podstatné mená, prídavné mená a slovesá, výberom vlastných farieb.

Tretím vylepšením je pridanie možnosti pre jednoduché prenášanie nastavení Imerznej čítačky z jedného zariadenia na iné. Popisované je to ako automatická synchronizácia nastavení, čo zjavne pre svoju funkčnosť vyžaduje používanie Microsoft konta.

Novinky sú od dnešného dňa dostupné pre Word Online, OneNote Online, OneNote pre Windows 10, OneNote iPad, Outlook on the web a Outlook.com. Zatiaľ podporujú len angličtinu, no ohlásené je pridanie podpory pre ďalších 13 jazykov.

Náš tip
Chrome na novinky upozorní priamo cez Centrum Akcií, funkcia bola pridaná do Chrome Canary

Zdroj: Microsoft

22.03.2018

+