MojWindows

Spoločnosť HP na konferencii Enterprise Connect 2018 prezentovala nové zariadenia určené pre konferenčné stretávanie a spoluprácu. Medzi nimi aj druhú generáciu svojho riešenia HP Elite Slice for Meeting Rooms G2.

Ide o nový prírastok rozširujúceho sa ekosystému konferenčných nástrojov od HP určených pre jednoduchú, škálovateľnú a všestrannú spoluprácu. Spája v sebe riešenia integrujúce hlas, video a dáta v reálnom čase a podľa HP ide o priamu odpoveď na volanie firiem a ich pracovníkov s veľmi špecifickými požiadavkami.

Tento počítač prináša predovšetkým kvalitný zvuk a video prostredníctvom Skype for Business, dostal ale aj rad ďalších funkcií, ktoré meetingy zjednodušia a odstránia nepríjemnosti, ktoré boli doteraz bežné.

Ide napríklad o rýchlejšie pripájanie a správu konferenčných hovorov pomocou dotykovej obrazovky, či HP Presence Sensor, ktorý zaregistruje príchod človeka do miestnosti a rovno začne hovor.

Dotyková obrazovka má aj 1,3m kábel pre ľahký pohyb po miestnosti, ktorý môžu využívať všetci prítomní, dobré pozorovacie uhly zo všetkých strán a jeho displej kryje špeciálne sklo odolné proti zašpineniu, aby na ňom nezachytili napríklad odtlačky prstov.

HP Elite Slice for Meeting Rooms G2

Aby boli zároveň všetci účastníci dobre a jasne počuť a tiež sa vyhli opakovanému vypínaniu mikrofónu kvôli okolitým hlukom, má toto zariadenie 90dB audio a mikrofón schopný zachytiť zvuk až na vzdialenosť piatich metrov. Dopĺňa to ešte funkcia HP Noise Cancellation potláčajúca nechcené zvuky alebo konverzácie v miestnosti a trojfarebný svetelný kruh ukazujúci nastavenú hlasitosť alebo vypnutý zvuk.

Vyriešené boli aj problémy s adaptérmi a káblami, HP Elite Slice for Meeting Rooms SRS má totiž tiež bezdrôtový modul s displejom a zdieľanie prebieha ľahko cez Skype for Business. Hosťom možno ale umožniť aj priame pripojenie prostredníctvom HDMI kábla.

HP Elite Slice for Meeting Rooms SRS možno nainštalovať bez nástrojov rovnako ľahko ako tradičné PC a je aj rovnako bezpečný a ľahko spravovateľný, ponúkne aj HP Manageability Integration Kit.

HP Elite Slice for Meeting Rooms G2

Konferenčné zariadenia sú typicky zdieľané mnohými užívateľmi, neustále zapnuté a často tiež bez dohľadu aj počas dlhších časových intervalov. HP Elite Slice for Meeting Rooms SRS preto dostal zabezpečenie v podobe HP Sure Start with Dynamic Protection a ako jediné konferenčné zariadenie má tiež BIOS so schopnosťou samoopravy. Myslelo sa aj na riziko poškodenia portov, ktoré majú špeciálne kryty.

Z pohľadu hardvérovej výbavy majú byť dostupné modely s procesormi Intel Core i3-7100T a i5-7500T, 8 GB operačnej pamäte a SSD diskami do kapacity 256 GB.

HP Elite Slice for Meeting Rooms G2 for Skype Room Systems bude na Slovensku dostupný od 15. apríla za ceny začínajúce na 1 373 €.

Zdroj: TS

19.03.2018

+