MojWindows

Vyzerá to tak, že ani počas tohto roka nebude núdza o závodné hry. Po ohlásení známych titulov The Crew 2 a remastrovanej verzie Burnout Paradise prichádza na rad ďalšie novodobé poňatie obľúbeného retro titulu.

Ide o titul GRIP z produkcie vývojárskeho štúdia Caged Element, ktorý je jasne inšpirovaný hrou Rollcage z 1999. Tvorcovia svoju hru opisujú ako zúrivo rýchle futuristické závody v kombinácii s bojovými prvkami, nekončiami možnosťami pre úpravu vozidiel a čiastočne zničiteľným prostredím.

Termín vydania zatiaľ nebol presne stanovený, vieme však toľko, že na počítače a konzoly má po dlhšom vývoji doraziť ešte počas tohto roka. Na konzolách Xbox One X a PlayStation 4 Pro by navyše mala využiť ich plný potenciál vďaka grafickým vylepšeniam.

Hra je už teraz na dostupná na vyskúšanie v predbežnom prístupe prostredníctvo programu Steam Early Access, kde zožala množstvo kladných hodnotení. Okrem režimu pre jedného hráča má ponúknuť aj rozsiahly multiplayer jednak cez v online režime, no dokonca aj lokálne rozdelením obrazovky, čo sa dnes už veľmi často nevidí.

21.03.2018

+