MojWindows

Creative, firma známa svojim pôsobením v oblasti audio produktov, začiatkom roka rozšírila svoje portfólio o nové reproduktory typu 2.0 s názvom Pebble. Určené sú pre tých, ktorí nehľadajú nič komplikované, no potrpia si na funkčnosť a trochu aj minimalizmus a eleganciu.

Pri cene 25€ nejde rozhodne nejde o produkt určený pre náročných používateľov a hudobných nadšencov, no pre priemerného používateľa predstavujú reproduktory Pebble veľmi decentnú voľbu so skvelým pomerom cena/výkon, nakoľko vo svojej cenovej kategórii ponúkajú primerane kvalitné zvukové podanie bez väčších prehreškov a výstrelkov.

Po stránke dizajnu mal výrobca inšpiráciu čerpať v zenovej záhrade, konkrétne zjavne v okruhliakoch, podľa ktorých sú reproduktory aj nazvané. Vďaka tomu zapadnú do kancelárie aj domácnosti, či detskej izby vašej ratolesti.

Creative Pebble

Obrovským prínosom je napájanie pomocou jediného USB kábla, vďaka čomu sa úplne obídete bez sieťového adaptéra. Pre prenos zvuku ale potrebujete do zariadenia ešte pripojiť aj 3,5 mm audio jack, inak to nepôjde. V obidvoch prípadoch vám na to poslúžia káble s dĺžkou 1,2 metra.

Vďaka rozmerom a spomínanému napájaniu z USB portu navyše nie je problémom ani prepojenie s notebookom, či občasné prenášanie pre využitie povedzme na chate. V predaji je dvojica prevedení – v čisto bielej alebo čiernej farbe, a je len na vás, ktoré z nich vám do prostredia zapadne viac.

Creative Pebble

45-stupňový sklon meničov nie je len dizajnovou otázkou, táto orientácia má pomáhať k dosiahnutiu lepšej zvukovej projekcie. K tomu skutočne dochádza pokiaľ sedíte za počítačom, nakoľko zvuk je smerovaný priamo k vašim ušiam.

V prednej časti reproduktoru je umiestnené otočné tlačidlo pre zapnutie/vypnutie a reguláciu hlasitosti. Celkový zvukový výstup setu Pebble je stanovený na 4,4 Wattov a frekvenčný rozsah pokrýva 100 hz až 17 kHz, preto nie je vhodné očakávať žiadne zázraky, hoci s ozvučením bežnej miestnosti nemajú reproduktory väčší problém.

Creative Pebble

Pri návrhu sa nezabudlo ani na pridanie pogumovania na spodku reprákov, čo zabraňuje nechcenému pohybu po stole – šmýkaniu. Napriek tomu, že dominantným materiálom je plast, celkové spracovanie je veľmi kvalitné a duo Pebble odolá aj hrubšiemu zaobchádzaniu, napríklad pri prenášaní.

Reproduktory spĺňajú svoju úlohu na výbornú a vzhľadom to, do akej cenovej kategórie spadajú im nemáme čo vytknúť, ba priam naopak. Z nášho pohľadu išlo o príjemné prekvapenie pre nenáročného používateľa.

Creative Pebble

19.03.2018

+