MojWindows

Funkcia „Clipboard“ pre plynulé prenášanie textového obsahu medzi viacerými zariadeniami bola prezentovaná ešte v súvislosti s aktualizáciou Fall Creators Update pre Windows 10.

Jej obsahom nakoniec ale nebola, a všeobecne sa predpokladalo, že ju v systéme uvidíme s príchodom jarnej aktualizácie, teda „Redstone 4“, označovanej aj ako „Spring Creators Update“. Ako dnes ale vieme, nebude to tak a ešte chvíľu si budeme musieť počkať.

Toto čakanie našťastie nebude príliš dlhé. Prvotná implementácia funkcie sa konečne objavila v testovacích zostavách jesennej aktualizácie „Redstone 5“, kde by sa funkcia mala objaviť po boku ďalších odložených noviniek.

V systémových nastaveniach tu pribudla sekcia „Clipboard“ s dvojicou nastavení – pre ručné alebo automatické zdieľanie textu medzi prepojenými zariadeniami.

Zatiaľ nie je celkom jasné ako to celé bude presne fungovať. Microsoft ešte počas konferencie Build 2017 prezentoval prenášanie textu medzi počítačom so systémom Windows 10 a Android smartfónom. Na strane smartfónu na to vtedy poslúžila aplikácie SwiftKey.

Dnes je základný stavebný kameň pre prepojenie smartfónov a Windows 10 integrovaný priamo v systémových nastaveniach a dôležitú úlohu zohráva Microsoft Launcher. Práve rozšírenie týchto možností sa tak javí ako schodná cesta.

Náš tip
5 vecí, ktoré by sa mali objaviť v jesennej aktualizácii „Redstone 5“ | Windows 10

24.03.2018

+