MojWindows

Tak ako naznačovali nedávne informácie od vývojárov pracujúcich na projekte Chromium, prehliadač Google Chrome skutočne dostane podporu natívnych upozornení pre všetky systémy, kde je to podporované. V prípade Windows 10 sa teda upozornenia budú zobrazovať priamo v Centre akcií.

Viacero webov v dnešnej dobe používa zobrazovanie upozornení, pomocou ktorých svojich čitateľov informuje o pridaní nového obsahu. Tie budú vďaka novinke zobrazované rovnakým spôsobom, ako keby išlo o upozornenie od niektorej z aplikácií. Upozornenie vybehne v pravom dolnom rohu a následne je presunuté do Centra akcií, kde používateľ nájde chronologicky zoradené všetky potrebné informácie.

Chrome notifikacie

Novinka sa už objavila vo verzii Chrome Canary, ktorá je určená vývojárom, a zatiaľ je potrebná jej ručná aktivácia pomocou experimentálneho príznaku chrome://flags/#enable-native-notifications. Predpokladá sa však, že k bežným používateľom dorazí čoskoro v niektorej z najbližších stabilných verzií prehliadača. Vývojári ale o  plánoch ani konkrétnom termíne zatiaľ neinformovali.

Chrome notifikacie

Náš tip
Chrome dostáva gesto „pull-to-refresh“ pre dotykové zariadenia s Windows 10
18.03.2018

+