MojWindows

Chrome si dlhodobo drží prvú priečku medzi najpoužívanejšími webovými prehliadačmi, čo znamená, že dostupných je preňho aj množstvo rozšírení, ktoré buď vylepšujú alebo rozširujú jeho praktické aspekty. Niektoré úkony, ako je napríklad odloženie aktuálne otvorených webových stránok na neskorší prístup, však zvládnete aj bez nich, a to dokonca pomerne jednoducho.

Pokiaľ teda máte otvorených viacero webových stránok, ktoré si chcete uložiť, kliknete na kartu jednej z nich a vyberte možnosť „Všetky karty uložiť ako záložky”.

Zobrazí sa vám prehľad sekcie „Panel so záložkami“, kde cez ponuku „Názov“ zadajte také pomenovanie, aby ste vedeli dané stránky jednoducho identifikovať – napríklad názov projektu, s ktorým súvisia. Potom už len vytvorenie záložiek potvrďte stlačením na „Uložiť“. Všetky otvorené stránky sa uložia a prehliadač môžete vypnúť.

Obnovenie týchto stránok, teda ich masové otvorenie, následne prebieha veľmi jednoducho. Cez panel alebo správcu záložiek kliknite pravým na niektorú z vytvorených zložiek a zvoľte možnosť „Obnoviť všetky“, prípadne „Obnoviť všetky v novom okne“.

Dodajme, že tento úkon zvláda aj prehliadač Microsoft Edge, a to dokonca prirodzenejšie, nakoľko na to má veľmi praktickú funkciu.

11.03.2018

+