MojWindows

Najväčšou prednosťou konzoly Xbox One X je nesporne cenovo dostupné hranie v 4K rozlíšení. Na to, aby si to hráči mohli naplno užiť potrebujú mať samozrejme vhodný televízor, a hoci sa lepší obraz v porovnaní s konzolami Xbox One a Xbox One S vďaka technológií „supersampling“ prejaví aj na obrazovkách s Full HD rozlíšením, v prípade natívneho rozlíšenia 1440p je situácia o trochu iná.

Momentálne má byť, pokiaľ je to potrebné, obraz upravovaný zo 4K výhradne na Full HD rozlíšenie, čo znamená, že v prípade používania obrazovky s natívnym rozlíšením 1440p môže dochádzať k určitým nedokonalostiam. Microsoft ešte koncom novembra prisľúbil, že konzola dostane podporu aj obrazovky s týmto rozlíšením, no kedy by k tomu malo dôjsť neuviedol. Pridanie podpory by v praxi malo znamenať asi toľko, že konzola pre každú obrazovku zvolí optimálny spôsob zobrazovania obsahu, aby obraz vyzeral vynikajúco za každých okolností.

Nakoľko sú hráči, v tomto prípade obzvlášť majitelia herných monitorov, veľmi zvedaví, na termín pridania tejto podpory sa pýtajú opakovane. Zástupca Microsoftu, Kevin Gammill na sociálnej siete Twitter oznámil, že podpora pre 1440p už čoskoro zažije svoj debut prostredníctvom verejného testovania Xbox Insider Program, a to nielen na konzole Xbox One X, ale aj Xbox One S.

Vzhľadom na to, že hranie v 4K rozlíšení je doménou modelu Xbox One X, na Xbox One S sa bude podpora pravdepodobne týkať len multimediálneho obsahu.

Náš tip
Microsoft odpovedá na najčastejšie otázky súvisiace s nástupom konzoly Xbox One X

16.02.2018

+