MojWindows

Microsoft dnes prostredníctvom svojho blogu informoval, že spoločnosti používajúce operačné systémy Windows 7 a 8.1 dostanú od leta prístup k častiam pokročilej služby Windows Defender Advanced Threat Protection, ktorá pomáha s detekciou, analýzou a riešením potenciálnych útokov v podnikovej sieti. Má to však jeden veľký háčik. Služba bude dostupná len pre tie spoločnosti, ktoré sa aktuálne budú nachádzať v procese migrácie na novší operačný systém – Windows 10.

Týmto spôsobom sa od leta ale budú môcť uistiť, že všetky počítače vo firemnej infraštruktúre disponujú počas migrácie dostatočnou ochranou proti vonkajším útokom. Služba teda nebude dostupná pre všetky firmy využívajúce operačné systémy Windows 7 a 8.1. Namiesto toho ide o len o dočasný prístup počas spomínaného prechodu na Windows 10. Firmy vtedy budú môcť využívať všetky nástroje pre monitorovanie, správu, analýzu a ochranu, ktoré ponúka nástroj Windows Defender Security Center poháňaný cloudovými technológiami.

Advanced Threat Protection

S tým, ako sa blíži január 2020, a teda koniec predĺženej podpory pre Windows 7, množstvo spoločností bude prechádzať práve na Windows 10 a počas tejto transformácie im dodatočná ochrana príde vhod, nakoľko správcovia budú mať plné ruky práce s prenosom firemných dát a aplikácií.

Zdroj: Microsoft

12.02.2018

+