MojWindows

Testovací okruh Fast ring sa včera dočkal novej zostavy operačného systému Windows 10 s číselným označením 17110. Novinka bola vydaná len štyri dni po svojej predchodkyni a okrem jedného vylepšenia pre firemné prostredie obsahuje len opravy chýb, no v niektorých prípadoch aj nefunkčnú aplikáciu Microsoft Store.

Vývoj pripravovanej aktualizácie “Redstone 4”, označovanej aj ako “Spring Creators Update” pomaly finišuje, a preto by sme v najbližšej dobe už nemali očakávať zavedenie žiadnych výrazných noviniek.

V najnovšej zostave pribudla pre zariadenia prevádzkované vo firemnej infraštruktúre možnosť počas inštalácie budúcich aktualizácií spúšťať vlastné skripty s rôznymi akciami. Tie budú vykonávané počas inštalačného procesu.

Podporované sú momentálne dve varianty – tie, ktoré sa spúšťajú pred overovaní kompatibility zariadenia, a tie, ktoré sú spustené pred reštartovaním zariadenia do offline fázy inštalácie. Zadefinované skripty sa ukladajú pre použitie počas inštalácie ďalších aktualizácií.

Zavedené bolo preto aj ochranné opatrenie najmä  pre situácie, kedy inštalácia zlyhá alebo je nutné vykonať návrat na predošlú verziu. Vtedy sa aktivuje skript failure.cmd, pomocou ktorého je taktiež možné vykonať definované úlohy, prípadne odstrániť akcie z predošlých skriptov.

Nefunkčná alebo chýbajúca aplikácia Microsoft Store

Viacero používateľom zostavy 17110 sa sťažuje na to, že im buď funguje, prípadne v systéme úplne chýba aplikácia Microsoft Store. Hoci na oficiálnej náprave sa stále pracuje, prostredníctvom fóra sa už objavilo možné riešenie, ktoré si väčšina pochvaľuje.

Pomocou nástroja PowerShell spusteného v režimu správcu (pravý klik-> Spustiť ako správca) je potrebné zadať a potvrdiť nižšie uvedený príkaz a podľa potreby systém reštartovať.

Get-AppXPackage *WindowsStore* -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register „$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml“}

Zdroj: Microsoft

Náš tip
Aktualizácia „Redstone 4“ umožní viacnásobné spúšťanie UWP aplikácií
28.02.2018

+