MojWindows

V najbližšej veľkej aktualizácii pre Windows 10, ktorá je známa pod označením „Redstone 4“, prípadne „Spring Creators Update“, pribudne nový plán napájania s označením „Ultimate Performance“, respektíve „Maximálny výkon“.

Ako napovedá už samotný názov, pri používaní tohto plánu sa bude systém zameriavať na dosiahnutie maximálneho možného výkonu bez ohľadu na spotrebu energie. Akékoľvek kompromisy medzi vyvažovaním spotreby a výkonu v tomto prípade teda pôjdu bokom.

V možnostiach napájania sa pritom už nachádza plán „Vysoký výkon“ uprednostňujúci výkon aj za cenu vyššej spotreby. Avizovaný „Maximálny výkon“ z neho dokonca priamo vychádza, no pritom má dosahovať ešte lepšie výsledky odstránením niektorých miniatúrnych oneskorení súvisiacich s technikami správy napájania.

Aký veľký rozdiel vo výkone a samozrejme aj v spotrebe energie to spôsobí, Microsoft nateraz neuvádza. Plán však nie je možné, aspoň zatiaľ, používať na zariadeniach napájaných z batérie.

Novinka sa objavila v testovacej zostave s označením 17101, pričom sprievodné informácie uvádzajú, že dostupná bude len v edícii Windows 10 Pro for Workstations, ktorá je určená pre extrémne výkonné pracovné stanice.

15.02.2018

+