MojWindows

Popri klasických verziách Windows 10 pre bežných používateľov sa v najbližšej aktualizácii „Redstone 4“, označovanej aj ako „Spring Creators Update“, exkluzívnych vylepšení dočká aj edícia Windows 10 Pro for Workstations, ktorá je určená pre tie najvýkonnejšie počítače a pracovné stanice.

Po napájacom režime „Ultimate Performance“ sa Microsoft, na základe kritiky zo strany používateľov, púšťa do nového prístupu k takzvaným „predinštalovaným“ aplikáciám tretích strán.

Tie predstavujú priamu súčasť systému a nachádzajú sa tu teda aj v prípade jeho čistej inštalácie, čo mnohým používateľom samozrejme nevyhovuje, najmä v prípade profesionálov, ktorí pre veci ako „Candy Crush Saga“ alebo „Disney Magic Kingdoms“ nemajú najmenšie využitie.

Hoci sa tejto automatickej inštalácie aplikácií Microsoft zatiaľ neplánuje vzdať, v prípade edície Windows 10 Pro for Workstations avizuje zmenu toho, ktoré konkrétne aplikácie budú týmto spôsobom ponúkané.

Z doterajšieho zoznamu úplne vypadnú hry a namiesto nich tu budú zaradené aplikácie zamerané na „zvyšovanie produktivity“, ktoré by mali mať pre firmy a profesionálov opodstatnenie.

Zmena bola ohlásená popri vydaní testovacej zostavy 17101 pre členov programu Windows Insider. Podobná úprava sa zatiaľ, bohužiaľ, nechystá pre tradičné edície Windows 10 Home a Pro, kde s nechcenými aplikáciami budú používatelia musieť naďalej „bojovať“.

Náš tip
Pracovná stanica HP Z8 G4 je tým najvýkonnejším, čo na trhu nájdete
17.02.2018

+