MojWindows

Verzie operačných systémov Windows medzi sebou už dlhšiu súperia o titul najpoužívanejšieho systému pre počítače, a hoci niektoré štatistiky ukazujú, že prvá priečka patrí najnovšiemu počinu z dielne Microsoftu, inde stále kraľuje Windows 7. No kým sa čaká na jasné potvrdenie, nové informácie naznačujú, že cesta za jednoznačným prvenstvom nemusí byť pre Windows 10 príliš vzdialená.

Brad Anderson zo spoločnosti Microsoft na sociálnej sieti Twitter tvrdí, že od začiatku tohto roka je každú sekundu prostredníctvom nástroja System Center Configuration Manager aktualizovaný z Windows 7 na Windows 10 jeden firemný počítač.

Pokiaľ je táto informácia správna, tak od 4. januára Windows 10 na svoju stranu získal vyše 3,7 miliónov počítačov. Zahrnuté tu navyše nie sú nové zariadenia, ktoré sa predávajú priamo s týmto systémom, ako ani bežní používatelia, ktorí sa rozhodnú inovovať.

Ak sa Windows 7 ešte stále drží prvej priečky medzi najpoužívanejšími operačnými systémami, vyzerá to tak, že mu to už dlho nevydrží. Microsoft totiž očakáva, že príval nových zariadení sa bude stupňovať s tým, ako sa priblíži termín ukončenia predĺženej podpory pre Windows 7.

Náš tip
Windows 7 a 8.1 dostanú pokročilú ochranu Windows Defender ATD. Pre firmy a s háčikom
17.02.2018

+