MojWindows

Ubehol takmer mesiac odkedy analytická spoločnosť AdDuplex informovala, že podľa jej štatistík je najnovšia aktualizácia pre Windows 10, Fall Creators Update, používaná už na takmer troch štvrtinách počítačov. Teraz prichádza s čerstvou dávkou štatistických dát, ktoré poskytujú bližší pohľad na to, ako sú rozšírené jednotlivé verzie Windows 10.

Podľa nich si mala spomínaná aktualizácia za necelý mesiac opäť výraznejšie polepšiť a aktuálne ju nájdeme na 85% počítačov so systémom Windows 10, čo predstavuje nárast jemne presahujúci 10%. Vzhľadom na to, že aktualizácia je už plne dostupná pre všetky kompatibilné zariadenia, nie sú tieto čísla až také prekvapivé.

Náš tip
Prehľad toho, čo pre počítače prinesie aktualizácia Fall Creators Update

Aktualizácia už od svojho vydania prejavovala v porovnaní s jej predchodkyňami tendenciu rýchlejšieho nástupu na používateľské zariadenia. Medzi decembrom a januárom vykázala dokonca 20% skok v používanosti. Microsoft to odôvodňuje tým, že do jej testovania sa pred vydaním tentokrát zapojilo viac partnerských spoločnosti ako kedykoľvek predtým.

Pri pohľade na predošlé verzie vidíme, že Creators Update nájdeme na 8,1% počítačoch s Windows 10, Anniversary Update na 5,1% a November Update na 1%. Zaujímavé je, že pôvodná verzia Windows 10 (1507) si svoj 0,5% podiel drží už dlhšiu dobu. Insideri predstavujú len 0,4% zo všetkých používateľov Windows 10.

Pripomeňme, že v najbližších mesiacoch by mala začať distribúcia aktualizácie „Redstone 4“, označovanej aj ako „Spring Creators Update“, a celý kolobeh tak začne znova.

Spoločnosť AdDuplex zverejnila aj svoj prehľad toho, ktoré modely zariadení rodiny Surface patria celosvetovo medzi najobľúbenejšie. V top trojke sa umiestnili Surface Pro 4, ktorý nasleduje Surface Pro 3 a nový model Surface Pro z roku 2017. Naopak najhoršie je na to trojica Surface Laptop, Surface Book 2Surface Studio.

Náš tip
Gamepady pre Xbox 360 nachádzajú kreatívne využitie v americkom námorníctve
22.02.2018

+