MojWindows

To, že vývojári aplikácií postupne opúšťajú mobilný Windows nie je vzhľadom na aktuálnu situáciu žiadnym prekvapením. Okrem menších projektov však v ostatnej dobe hlásia koniec na tejto platforme aj známe navigácie, bankové aplikácie, či herné štúdiá.

K doterajším odpadlíkom sa najnovšie pripája známa spoločnosť Uber, ktorej služby sme u nás mohli využívať akurát tak v hlavnom meste. Prekvapením je v tomto prípade skutočnosť, že aplikácia oficiálne končí na celej platforme Windows 10, nie len na samotných smartfónoch. UWP aplikácia, ktorá bola vydaná v roku 2015 pre počítače aj smartfóny tak teraz končí na plnej čiare.

Podľa ohlasov používateľov z ostatných mesiacov ale aplikácii už aj tak nebolo venovaná pozornosť, a kvôli tomu nefungovala celkom správne. Spoločnosť koniec svojej pôsobnosti oficiálne potvrdila a používateľom odporúča aplikáciu používať na smartfónoch so systémom Android alebo iOS. Aplikácia Uber bola pre Windows smartfóny dostupná od roku 2013 ešte pre systém Windows Phone 8.

19.02.2018

+