MojWindows

Presne tak, ako naznačovali okolnosti, verejné testovanie ďalšej veľkej aktualizácie známej len ako „Redstone 5“, ktorá má k bežným používateľom doraziť na jeseň tohto roka, bolo tento týždeň oficiálne zahájené. Microsoft pre členov programu Windows Insider zapojených do okruhu „Skip Ahead“ zverejnenil prvú testovaciu zostavu s číselným označením 17604.

Ako to zo začiatku zvykne bývať, nenachádzajú sa v nej žiadne výrazné novinky. Úpravy prebiehajú zatiaľ len takpovediac „pod kapotou“ a systém sa v prvotnej fáze pripravuje na postupné zavádzanie nových funkcií a vylepšení.

Navyše samotný aktívny vývoj „Redstone 5“ neprebieha príliš dlho, nakoľko sa vývojárske tímy doteraz sústredili primárne na dokončenie nadchádzajúcej aktualizácie „Redstone 4“, označovanej aj ako „Spring Creators Update“.

Tá by mala k používateľom doraziť najneskôr v apríli, zatiaľ čo „Redstone 5“ má pred sebou ešte minimálne pol roka vývoja s očakávaným termínom vydania v septembri/októbri. Zatiaľ sa očakáva, že do Windows 10 prinesie minimálne veci ako Windows Sets, Cloud Clipboardznačne upravené Centrum akcií. Viac o jej obsahu by sme sa mali dozvedieť na konferencii Build 2018.

Nakoľko verejné testovanie „Redstone 5“ dostalo zelenú, doteraz pripravovaná aktualizácia „Redstone 4“ by mala prejsť do fázy posledných príprav, kedy už bola implementovaná väčšina zmien a zameranie sa teda mení z vývoja na dôkladné testovanie a opravu prípadných chýb.

Náš tip
Nový spôsob testovania aplikácií pre Windows 10 oficiálne predstavený, zatiaľ len pre Insiderov
16.02.2018

+