MojWindows

Dotykové pero Surface Pen od Microsoftu sa v blízkej budúcnosti možno skutočne dočká výraznejších vylepšení. Po tom, čo sa do obehu dostali informácie o patente, v ktorom je popísaná špeciálna dotyková verzia svorky, respektíve klipu, prichádza patent s ďalším zaujímavým nápadom.

V ňom sa pod označením „Haptic Stylus“ spomína úprava hrotu dotykového pera pridaním takzvanej hmatovej odozvy pomocou elektromagnetov. Prejaviť by sa to malo tak, že pri písaní textu a interakcii so systémom alebo aplikáciami by pero vyvolávalo jemnú fyzickú odozvu vibrovaním. Jeho využívanie by sa tak mohlo stať z pohľadu bežného používateľa o čosi prirodzenejšie, pri odozve počas písania po obrazovke, ako aj efektívnejšie – hrot vibrujúci pri systémovom upozornení.

Zverejnené patenty spomínajú vylepšenia, ktoré by sa značne hodili pre údajne pripravované skladacie zariadenie Andromeda. Práve to má totiž predstavovať akýsi pokročilý digitálny zápisník, v súvislosti s ktorým sa už dlhodobo skloňuje primárne zameranie na prácu so stylusom. Treba však myslieť na to, že veľké technologické spoločnosti prichádzajú ročne s množstvom rozličných patentov, pričom do reálnej produkcie sa dostáva spravidla len malá časť.

Náš tip
Microsoft si patentoval stylus, ktorý dotykom dokáže rozpoznať farbu

Zdroj: Neowin

20.02.2018

+