MojWindows

Na základe uverejnených patentov to vyzerá tak, že Microsoft sa pohráva s myšlienkou podstatne vylepšiť svoj stylus Surface Pen. Väčšie využitie chce nájsť konkrétne pre takzvaný klip, teda časť ktorou sa pero dá uchytiť o papier, prípadne vrecko.

Práve túto časť pera chce spraviť dotykovou, aby sa pri práci s perom dali používať rôzne dotykové gestá napríklad pre posun po stránkach, približovanie a podobné úkoly typicky vykonávané myšou.  

Zverejnený patent bližšie popisuje aj metódu pre implementáciu úsporného režimu priamo pre pero. V princípe by sa pero pri dlhšej neaktivite “uspalo”, pričom prebudenie by prebiehalo na základe detekcie dotyku po spomínanom klipe.

Ako to pri patentoch obvykle býva, neexistuje žiadna garancia, že ho Microsoft uvedie do reálneho života. V každom prípade ale ide o zaujímavý nápad ako zvýšiť praktickosť stylusu a pomôcť rozšíreniu medzi ďalších používateľov.

Ešte v roku 2016 sa navyše objavil patent, ktorý popisoval stylus so schopnosťou rozpoznávať farbu objektov z okolitého sveta.

Zdroj: MSPU 

19.02.2018

+