MojWindows

V najnovšej testovacej verzii Windows 10 došlo z pohľadu nastavení k zaujímavej zmene – inštalácia a správa písma prebiehajú po novom. To, čo bolo avizované ešte koncom minulého roka sa konečne dočkalo oficiálneho uvedenia, hoci zatiaľ len pre Insiderov.

S príchodom aktualizácie ,,Redstone 4“ si používatelia budú môcť písmo inštalovať priamo prostredníctvom obchodu Microsoft Store, kde má pribudnúť sekcia ,,Písma“. Ich pridávanie a prípadne odstránenie tak bude fungovať úplne rovnako ako keby išlo o aplikácie.

V modernizovaných systémových nastaveniach (Win + I) používatelia zase nájdu sekciu s kompletným prehľadom nainštalovaných písiem a možnosťami pre nastavovanie rôznych aspektov, ako napríklad ich veľkosť, či šírka medzier medzi písmenami a podobne.

Windows 10 GIF - Find & Share on GIPHY

Tieto nastavenia bude možné aj okamžite vyskúšať, aby používateľ získal lepšiu predstavu o tom, k akej zmene reálne dôjde. Aj tu ale bude možné písma odinštalovať, prípadne nainštalovať ich kompletnú ponuku. Písma sa v novej verzii Windows 10 aj naďalej dajú nainštalovať z vlastných zdrojov, čo by sa v dohľadnej dobe zmeniť určite nemalo.

Doplnené 27. 2. 2018

Na základe aktuálnych informácií to vyzerá tak, že Microsoft bude vybrané písma cez svoj digitálny obchod dokonca priamo predávať. V ponuke sa objavilo písmo „Buxton Sketch“, ktoré podľa popisu projektom dodáva „osobný nádych“. Stiahnuť sa bude dať na počítače, Surface Hub, a dokonca aj na HoloLens.

Náš tip
Ako v operačných systémoch Windows pridať nové písma | Návod
27.02.2018

+