MojWindows

Microsoft dnes oznámil, že funkcia „Resume Assistant“ je po mesiacoch testovania cez program Office Insider konečne oficiálne dostupná pre predplatiteľov služby Office 365. Svoje miesto má priamo vo Worde, kde vďaka prepojeniu so sieťou LinkedIn a troche umelej inteligencie efektívne pomáha uchádzačov o prácu pri tvorbe životopisov.

„Resume Assistant“ na základe vstupov od používateľa dokáže vyhodnotiť, ktoré zručnosti a znalosti sú pre požadovanú pracovnú funkciu potrebné, prípadne umožňuje vyhľadať priamo zamestnávateľov, u ktorých by mohol mať uchádzač šancu uspieť.

Funkcia ale bohužiaľ nie je dostupná pre všetkých predplatiteľov služby Office 365. Spĺňať je potrebné viacero náležitostí. Ako je uvedené na stránke technickej podpory, nová funkcia „Resume Assistant“ je dostupná len v prípade, že zobrazovací jazyk Wordu je angličtina, nastavená je niektorá z podporovaných oblastí a zariadenie sa tam aj nachádza.

Tieto nastavenie sme skúšali zmeniť ručne v nastaveniach systému, no funkciu sa nám napriek tomu nepodarilo aktivovať.

Podporované oblasti nateraz sú Austrália, Brazília, Kanada, Čína, India, Japonsko, Nový Zéland, Singapur, Južná Afrika a Spojené štáty. Našinci sa tak tešili zbytočne, no stále je tu nádej, že časom dôjde k rozšíreniu dostupnosti.

životopis

07.02.2018

+