MojWindows

Priaznivci strategických hier a fanúšikovia série Age of Empires dnes majú malý dôvod na radosť. Očakávaná remastrovaná verzia prvého dielu real-time stratégie Age of Empires: Definite Edition sa po výraznejšom odklade konečne dostáva do predaja cez digitálny obchod Microsoft Store.

Microsoft práce na graficky vylepšenej verzii pôvodného titulu z roku 1997 oznámil ešte počas júna minulého roka na veľtrhu E3, pričom vydať ju chcel ešte 19. októbra. Tento termín bol ale neskôr posunutý na 20. februára, nakoľko tvorcovia podľa svojho vyhlásenia potrebovali ešte nejaký čas na to, aby dosiahli kvalitu, ktorú si takto legendárna hra zaslúži.

Okrem vylepšení po grafickej stránke s textúrami vo vysokom rozlíšení a podporou pre 4K rozlíšenie sa môžeme tešiť aj na vyššiu úroveň približovania, lepšie animácie, zvýšený populačný limit, nový algoritmus pre vyhľadávanie cesty jednotiek, či novú orchestrálnu hudbu. Základným cieľom však bolo zachovanie vynikajúcej hrateľnosti pôvodnej hry

Hra je dostupná len pre počítače so systémom Windows 10 a pre režim viacerých hráčov využíva službu Xbox Live, no zabudnúť sa nemalo ani na hranie po lokálnej sieti. Age of Empires: Definitive Edition sa cez obchod Microsoft Store predáva za 19,99€. Jej súčasťou je aj rozšírenie The Rise of Rome.

Náš tip
Všetko, čo potrebujete vedieť o novinkách z legendárnej série Age of Empires
20.02.2018

+