MojWindows

Napriek tomu, že Windows 10 ponúka celú škálu možností ako zabezpečiť prístup k používateľským kontám, väčšina ľudí, ktorí nejakú tú ochranu zavedú, pravdepodobne zo zvyku, naďalej volí tu najbežnejšiu metódu – prihlasovanie heslom.

Windows 10 za najlepšiu cenu


Aj tu ale mnohým vadí to, že pokiaľ sú k účtu prihlásení a na chvíľku od počítača odbehnú, ten sa po dlhšej nečinnosti uspí a pri príchode tak heslo musia zadávať opätovne, čo považujú za otravné a chceli by to preskočiť.

Heslo pritom chcú pre daný účet používať, aby sa pri zapnutí počítača nikto nepovolaný len tak nedostal k ich súborom. Predpoklad je pritom taký, že pokiaľ sa nachádzajú v cudzom prostredí alebo pracujú s citlivými údajmi, poriadne sa odhlásia alebo počítač priamo vypnú a používanie hesla tak naďalej dáva zmysel.

Túto možnosť, odstrániť vyžadovanie hesla po prebudení zariadenia, je možné veľmi jednoduchým spôsobom povoliť priamo v sekcii „Kontá->Možnosti prihlásenia“, kde stačí v ponuke „Po akom čase neprítomnosti má Windows požadovať opätovné prihlásenie“ zvoliť možnosť „Nikdy“. Štandardne je tu pre zvýšenie zabezpečenia zvolená možnosť „Keď sa PC prebudí zo spánku“.

heslo po prebudení

Pri výbere možnosti „Nikdy“ už nebude potrebné po prebudení počítača zadávať heslo a rýchlejšie sa tak môžete vrátiť k predtým načatej práci. Heslo ale bude naďalej nutné zadávať pri prihlasovaní k účtu pri zapnutí počítača a pri odhlásení z používateľského konta. Napriek tomu je túto voľbu vhodné dôrazne zvážiť. Vhod by mohlo prísť napríklad prihlasovanie pomocou funkcie „Dynamický zámok“.

Windows 10 za najlepšiu cenu

02.02.2018

+