MojWindows

Microsoft okrem noviniek týkajúcich sa pripravovaného Office 2019 prostredníctvom svojho blogu informoval o ďalšom predĺžení podpory pre rôzne verzie operačného systému Windows 10. Úpravy prichádzajú necelé tri mesiace po tom, čo padlo podobné rozhodnutie pre edície Education a Enterprise verzie 1511, známej aj ako „November Update“. Microsoft sa vtedy rozhodol podporu predĺžiť o dodatočných 6 mesiacov, teda do apríla 2018.

Ďalších 6 mesiacov podpory teraz získajú rovnaké edície aj v prípade verzií 1607, 1703 a 1709. Podľa oficiálneho vyjadrenia ide o priamu reakciu na požiadavky veľkých firiem, pričom Microsoft menovite spomína trojicu MARS, Independence Blue Cross a Accenture. Ako sa zjavne ukázalo, štandardne ponúkaných 18 mesiacov v prípade firiem s obrovskou infraštruktúrou nepostačuje.

Na svoje si časom príde aj Microsoft, ktorý oznámil, že zákazníkom s edíciami Windows 10 Enterprise a Education plánuje poskytovať platenú podporu nad rámec tej štandardnej, ktorá teraz bola predĺžená. Ani dodatočných šesť mesiacov totiž nebude postačovať všetkých organizáciám pre vykonanie úspešnej migrácie na novšiu verziu systému.

Zdroj: Microsoft

03.02.2018

+