MojWindows

To, že Microsoft dlhodobo pracuje na tom, aby sa jeho služby dali bezproblémovo používať naprieč širokou škálou zariadení, bez ohľadu na používaný operačný systém, nie je žiadnym prekvapením.

Po inštalácii aktualizácie Fall Creators Update pre Windows 10 priamo v systémových nastaveniach pribudla sekcia „Telefón“, ktorá umožňuje jednoduché prepojenie smartfónov so systémom Android a iOS, a práve pre tieto platformy prednedávnom dokonca vydal aj svoj prehliadač Microsoft Edge.

Koncom minulého roka sa navyše pustil do prípravy aplikácie „Photos Companion“ pre jednoduchý prenos fotografií a videa zo smartfónu do počítača s Windows 10 pomocou Wi-Fi. Po dlhšej príprava sa teraz táto aplikácia dostáva do obehu a z obchodov Google Play a App Store si ju stiahnuť môže každý používateľ.

Pre prenos obsahu musia zariadenia využívať rovnakú Wi-Fi sieť a ich vzájomné prepojenie prebieha pomocou QR kódu, ktorý vytvára systémová aplikácia „Fotografie“ a je potrebné naskenovať ho na smartfóne v aplikácii „Photos Companion“. Následne je už prenos obsahu veľmi jednoduchý, používateľ len označí fotografie a videá a proces potvrdí.

Aby to celé mohlo vôbec fungovať, aplikácia Fotografie musí mať verziu 2018.18011.13110.0 alebo novšiu, kde pribudla možnosť pre importovanie obsahu z mobilného zariadenia cez Wi-Fi. Požadovaná verzia aplikácie je v týchto dňoch pre verejnosť distribuovaná cez digitálny obchod Microsoft Store. Po jej inštalácii je ešte v nastaveniach potrebné aktivovať možnosť „Preview“.

Náš tip
Aplikácia Fotografie umožňuje pri vytváraní videa „vybrať jeho hviezdu“
16.02.2018

+