MojWindows

Patentová smršť z ostatných dní pomaly utíchla, no pred svojim koncom ešte stihla vydať niektoré z donedávna strážených tajomstiev redmondského giganta.

Na svetlo sveta sa tak vynorili patenty pravdepodobne súvisiace s pripravovaným zariadením „Andromeda“, čo má byť vlastne skladací tablet s telefonickými možnosťami, primárne však postavený do pozície akéhosi pokročilého digitálneho zápisníka.

V spomínaných patentoch je popisovaný práve magnetický zamykací mechanizmus pre sklápanie, otáčanie a spojenie skladateľnej obrazovky zloženej z dvoch častí. Patent popisuje ako kĺb a magnetická spojovacia časť držia obrazovky upevnené v potrebnej pozícii, no zároveň ich v prípade potreby umožňujú otáčať v rozsahu 360-stupňov.

Popísaný je aj zaujímavý prístup k spojovaciemu kĺbu medzi dvoma samostatnými časťami obrazovky, ktorý jednoduchým spôsobom umožňuje časti skladacieho zariadenia spojiť do jedného funkčného celku, prípadne ich používať samostatne.

Dôležité je však dodať, že tak veľká firma ako Microsoft žiada každoročne o stovky patentov, ktoré sa nakoniec nepretavia do reálnych produktov, a to čo vidíme, v konečnom dôsledku môže byť určené aj pre úplne iný produkt.

Zdroj: Thurrot

25.02.2018

+