MojWindows

Úspešný podnikateľ, extravagantný miliardár, štedrý filantrop, či technologický vizionár. Zakladateľovi a súčasnému generálnemu riaditeľovi spoločnosti Dell Technologies, Michaelovi Dellovi náležia všetky tieto prívlastky, a to právom.

Podnikať začínal ešte v roku 1984, svoju spoločnosť postupne zveľaďoval a vďaka tomu sa vypracoval na jednu z najznámejších postáv dnešného technologického sveta s majetkom v hodnote desiatok miliárd dolárov. Podľa agentúry Bloomberg mu patrí pozícia 40. najbohatšieho človek na svete s majetkom 21,6 miliárd dolárov. Asi málokoho tak prekvapí, že okrem filantropie mu nie je cudzí svet luxusu, nehnuteľností a drahých hračiek.

Do pozornosti sa kvôli tomu dostal aj v uplynulých dňoch, kedy sa ukázalo, že práve Dell stojí za kúpou najdrahšieho apartmánu v New Yorku, ktorého majiteľom sa v tichosti stal ešte v roku 2014. Informácie o tom priniesol renomovaný portál Wall Street Journal s odvolaním sa na dva dôveryhodné zdroje oboznámené s touto transakciou v rekordnej hodnote 100,47 miliónov dolárov.

Túto sumu mal zaplatiť za luxusný apartmán so šiestimi spálňami a kúpeľňami a celkovou rozlohou 1015 m2, ktorý sa rozkladá na 89. a 90. poschodí prominentnej 306 metrov vysokej budovy One57 situovanej v blízkosti Central Parku.

Dell môže ako rezident budovy v pohodlí, bez toho, aby musel vyraziť do mesta, využívať bazén, kino, posilňovňu, či knižnicu alebo oddychovú lóžu. Nechýbajú ani stravovacie služby s donáškou, bar, čistiareň, upratovanie, či dokonca služby ako venčenie psov.

Pokiaľ by ste mali záujem stať sa susedom Michaela Della, museli by ste siahnuť poriadne hlboko do kapsy. Apartmány, ktoré sú v budove dostupné, začínajú na 3,75 miliónoch dolárov.

Náš tip
Bill Gates si vo vedľajšej roli zahrá v seriáli Teória veľkého tresku

Zdroj: Time, BI

25.02.2018

+