MojWindows

Obľúbené pracovné notebooky ThinkPad oslávili koncom minulého roka svoje 25. narodeniny a Lenovo, pod ktoré patria dnes, sa pustilo do náležitého oslavovania tohto významného jubilea. Spoločnosť okrem tradičných osláv zorganizovala prezentáciu toho, ako sa tieto dnes už legendárne zariadenia vyvíjali počas uplynulých rokov, poskytovala rozhovory na túto tému, či dokonca zverejňovala prehľad nejakých tých zaujímavostí.

Na vlne eufórie sa vezie ešte aj tento mesiac, a preto sa rozhodla do prezentácie ThinkPadov zapojiť aj známeho stand-up komika, moderátora a scenáristu, Jána Gorduliča. Ten sa netají tým, že patrí k dlhoročným používateľom notebookov značky ThinkPad, a ako sám hovorí ide o jediné notebooky, ktoré s ním dokážu vydržať. To, že nejde o práve najľahšiu úlohu aj patrične demonštruje vo video, ktoré vzniklo na základe spolupráce s Lenovom.

Náš tip
Retro ThinkPad bol oficiálne predstavený pri príležitosti 25. výročia legendárnej značky

V druhom z videí nás sprevádza históriou a vývojom modelov ThinkPad, čo mu je taktiež veľmi blízka oblasť, nakoľko sám začínal s dnes už historickým kúskom ThinkPad 600X ešte z pôvodnej produkcie IBM. Tento model preňho dodnes predstavuje memento vynikajúcej odolnosti.

Získal ho od strýka už ako 3 roky používaný model, no bez problémov mu slúžil ďalších 6 rokov. Hoci patrí k fanúšikom konzervatívneho prístupu ThinkPadov, dnes už samozrejme používa modernejšiu mašinu – ThinkPad X1 Carbon 5. generácie.

Náš tip
TrackPoint a ThinkPad k sebe neoddeliteľne patria, ide o vernosť tradíciám | Rozhovor
19.02.2018

+