MojWindows

Microsoft začiatkom mesiaca pre Windows 10, po chvíľkovom testovaní cez program Windows Insider, zverejnil novú verziu aplikácie Groove Hudba s číselným označením 10.18011.1341.0. V rámci nej konečne pribudla dlho očakávaná funkcia ekvalizér pre prispôsobenie výstupného zvuku.

Ekvalizér sa nachádza v nastaveniach aplikácie, kde nájdete 9 pripravených profilov, ako aj možnosť „Vlastné“ pre manuálny výber nastavení.

Po novom je do „poradovníka“ prehrávaných skladieb  „Prehráva sa“ možné kedykoľvek pridať skladby alebo celé albumy. Pri pridaní celého albumu ale dochádza k zvláštnemu správaniu a piesne nie sú zaradené na koniec poradia, ale hneď za aktuálne prehrávanú skladbu.

Okrem toho je možné obrázok aktuálne prehrávaného interpreta nastaviť ako obrazovku uzamknutia, prípadne ako tapetu, a na smartfónoch pribudla aj možnosť upravovať informácie o skladbách. Hoci pre počítače a smartfóny je dostupná verzia aplikácie s totožným označením, ekvalizér sa zatiaľ nachádza len na počítačoch.

Niektorí používatelia mobilnej verzie Groove Hudba dokonca informujú, že v aplikácii im pribudla synchronizácia hudobného obsahu zo služby OneDrive spolu s možnosťou pre správu tohto obsahu cez ponuku „Manage my OneDrive music“, no my sme nič také nenašli. Možno tak ide o čiastočné testovanie s vybranou skupinou používateľov.

Náš tip
Microsoft priznal porážku v boji proti Spotify, ruší svoju službu pre streamovanie hudby

Zdroj: Neowin

19.02.2018

+