MojWindows

Do ponuky známeho čínskeho e-shopu Gearbest bol zaradený zaujímavý 8-palcový tablet Chuwi Hi8 Air vybavený duom operačných systémov Windows 10 a Android 5.1.

Ide tak o vhodný kúsok pre tých, ktorí sa nevedia rozhodnúť a inklinujú k obidvom týmto systémom, prípadne si ich chcú porovnať alebo radi experimentujú. Zaujať môže aj študentov alebo ľudí, ktorí hľadajú niečo, na čom si ráno pri káve prečítajú novinky zo sveta.

Tento tablet z produkcie firmy Chuwi je priamym nástupcom modelu Chuwi Hi8, čo koniec-koncov napovedá aj samotný názov. Jeho oficiálne predstavenie prebehlo začiatkom tohto roka, no už čoskoro sa môžete stať jeho majiteľom.

Aj v tomto prípade sa výrobca spolieha na obrazovku s 8-palcovou obrazovkou, ktorá má stranový pomer 16:10 a rozlíšenie 1920 x 1200 obrazových bodov.

Potrebný výkon zabezpečuje procesor Intel X5 Cherry Trail Z8350 so základným taktom 1,44 GHz a schopnosťou krátkodobého pretaktovania na 1,92 GHz. Sekundujú mu 2 GB operačnej pamäte a pre dáta je pripravená 32 GB vnútorná pamäť typu eMMC. Tú je v prípade potreby samozrejme možné rozšíriť pomocou pamäťových kariet do kapacity 128 GB.

O dostatok „šťavy“ sa stará batéria s kapacitou 4000 mAh, o konektivitu zase Wi-Fi, Bluetooth 4.0, 3,5 mm jack, micro USB a micro HDMI port. Vo výbave nechýba ani dvojica fotoaparátov (predný a zadný), so zhodným rozlíšením 2 megapixely.

Predajná cena je stanovená na 119,18€ a objednávky budú odosielané v termíne od 16. do 20. apríla, kedy pravdepodobne dôjde k naskladneniu potrebných kusov.

Náš tip
NÁVOD ako nakupovať z Číny + reálne skúsenosti s obchodom GearBest
26.02.2018

+